Tick-Tock

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tick-Tock
Maria Yaremchuk Koppenhágában
Maria Yaremchuk Koppenhágában
Adatok
Év 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Ukrajna Ukrajna
Előadó(k) Maria Yaremchuk
Nyelv angol
Dalszerző Maria Yaremchuk
Szövegíró Maria Yaremchuk, Sandra Bjurman
Dalszöveg 4lyrics.eu
Eredmények
Elődöntő 5. hely, 118 pont
Döntő 6. hely, 113 pont
Kronológia
Előző ◄ Gravity (2013)
Következő 1944 (2016) ►

A Tick-Tock (magyarul: Tik-tak) egy dal, amely Ukrajnát képviselte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az ukrán Maria Yaremchuk adta elő angol nyelven.

A dal a 2013. december 21-én rendezett ukrán nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. A dal a maximális 24 ponttal az első helyen végzett a 20 fős mezőnyben.

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválra teljesen átdolgozták; új hangszerelést, és új dalszöveget is kapott, melyet a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál győztes szövegírója, Sandra Bjurman jegyzett.[1]

A dalt Koppenhágában először a május 6-i első elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben kilencedikként a azeri Dilara Kazimova Start a Fire című dala után, és a vallon Axel Hirsoux Mother című dala előtt.

A május 10-én rendezett döntőben fellépési sorrendben elsőként adták elő a belarusz Teo Cheesecake című dala előtt. A szavazás során 113 pontot szerzett, ez a 6. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ukrajna profilja a eurovision.tv-n (angol nyelven). eurovision.tv. (Hozzáférés: 2014. május 19.)

További információk[szerkesztés]