Gravity (Zlata Ohnevics-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gravity
Zlata Ohnevics Malmőben
Zlata Ohnevics Malmőben
Adatok
Év 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Ukrajna Ukrajna
Előadó(k) Zlata Ohnevics
Nyelv angol
Dalszerző Mihajlo Nekraszov
Szövegíró Karen Kavalerjan
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 3. hely, 140 pont
Döntő 3. hely, 214 pont
Kronológia
Előző ◄ Be My Guest (2012)
Következő Tick-Tock (2014) ►

A Gravity (magyarul: Gravitáció) egy dal, amely Ukrajnát képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az ukrán Zlata Ohnevics adta elő angol nyelven.

Az Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2012. december 23-án rendezett ukrán nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. A dal a maximális 40 ponttal az első helyen végzett a 20 fős mezőnyben.

Zlata Ohnevics az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 14-én megrendezett első elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben hetedikként az orosz Dina Garipova What If című dala után, és a holland Anouk Birds című dala előtt. Az elődöntőben 140 ponttal a 3. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben tizenharmadikként adta elő a görög Koza Mostra és Agathon Iakovidis Alcohol Is Free című dala után, és az olasz Marco Mengoni L’essenziale című dala előtt. A szavazás során 214 pontot szerzett, öt országtól begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a 3. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Színpadkép
Színpadkép
Zlata Ohnevics a sajtótájékoztatón
Zlata Ohnevics a sajtótájékoztatón


Külső hivatkozások[szerkesztés]