Tomorrow

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tomorrow
Gianluca Malmőben
Gianluca Malmőben
Adatok
Év 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Málta Málta
Előadó(k) Gianluca
Nyelv angol
Dalszerző Boris Cezek, Dean Muscat
Szövegíró Boris Cezek, Dean Muscat
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 4. hely, 118 pont
Döntő 8. hely, 120 pont
Kronológia
Előző ◄ This Is the Night (2012)
Következő Coming Home (2014) ►

A Tomorrow (magyarul: Holnap) egy dal, amely Máltát képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a máltai Gianluca Bezzina adta elő angol nyelven.

Az Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2013. február 2-án rendezett máltai nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a nézők és a zsűri szavazatai alakították ki a végeredményt. A dal a huszonnégy fős döntőből továbbjutott a tizenhat fős döntőbe, ahol az első lett.[1]

Gianluca az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-án megrendezett második elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben hatodikként a bolgár Elitsa Todorova és Stoyan Yankulov Samo Shampioni (Only Champions) című dala után, és a görög Koza Mostra és Agathon Iakovidis Alcohol Is Free című dala előtt. Az elődöntőben 118 ponttal a 4. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben kilencedikként adta elő a fehérorosz Alena Lanszkaja Solayoh című dala után, és az orosz Dina Garipova What If című dala előtt. A szavazás során 120 pontot szerzett. Ez a 8. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Színpadkép
Színpadkép
Gianluca a sajtótájékoztatón
Gianluca a sajtótájékoztatón


Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]