Waterfall

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Waterfall
Nodi és Sopho Malmőben
Nodi és Sopho Malmőben
Adatok
Év 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Grúzia Grúzia
Előadó(k) Nodi Tatishvili és Sopho Gelovani
Nyelv angol
Dalszerző Thomas G:son, Erik Bernholm
Szövegíró Thomas G:son
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 10. hely, 63 pont
Döntő 15. hely, 50 pont
Kronológia
Előző ◄ I’m a Joker(2012)
Következő Three Minutes to Earth (2014) ►

A Waterfall (magyarul: Vízesés) egy dal, amely Grúziát képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az grúz Nodi Tatishvili és Sopho Gelovani adta elő angol nyelven Malmőben.[1]

A párost a Grúz Közszolgálati Televízió választotta ki az ország képviseletére, versenydalukat pedig 2013. február 27-én mutatták be.[2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-án megrendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenötödikként az albán Adrian Lulgjuraj és Bledar Sejko Identitet című dala után, és a svájci Takasa együttes You and Me című dala előtt. A dal az elődöntőben 63 ponttal a tizedik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben huszonötödikként adták elő a norvég Margaret Berger I Feed You My Love című dala után, és az ír Ryan Dolan Only Love Survives című dala előtt. A szavazás során 50 pontot szerzett, amely a tizenötödik helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

  1. A dal profilja az eurovision.tv-n
  2. Grúzia: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall (eschungary.hu). [2014. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 5.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]