Marry Me

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Marry Me
Krista Siegfrids Malmőben
Krista Siegfrids Malmőben
Adatok
Év 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Finnország Finnország
Előadó(k) Krista Siegfrids
Nyelv angol
Dalszerző Krista Siegfrieds, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson, Jessika Lundström
Szövegíró Krista Siegfrieds, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson, Jessika Lundström
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 9. hely, 64 pont
Döntő 24. hely, 13 pont
Kronológia
Előző ◄ När jag blundar (2012)
Következő Something Better (2014) ►

A Marry Me (magyarul: Vegyél feleségül) egy dal, amely Finnországot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a svéd származású Krista Siegfrids adta elő angol nyelven Malmőben.[1]

A dal a 2013. február 9-én rendezett finn nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a zsűrik és a televoting szavazatai alakították ki az eredményt. A dal pedig a nyolcfős döntőben győzedelmeskedett.[2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-án megrendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben ötödikként az azerbajdzsáni Farid Mammadov Hold Me című dala után, és a máltai Gianluca Tomorrow című dala előtt. Az elődöntőben 64 ponttal a kilencedik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben negyedikként adták elő a moldáv Aliona Moon O mie című dala után, és a spanyol ESDM Contigo hasta el final című dala előtt. A szavazás során 13 pontot szerzett, amely a huszonnegyedik helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

  1. A dal profilja az eurovision.tv-n
  2. Finnország: Krista Siegfrids – Marry Me (eschungary.hu). [2014. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]