Monsters (Saara Aalto-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Monsters
Saara Aalto Lisszabonban
Saara Aalto Lisszabonban
Adatok
Év 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Finnország
Előadó(k) Saara Aalto
Nyelv angol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő 10. hely, 108 pont
Döntő 25. hely, 46 pont
Kronológia
Előző Blackbird (2017)
Következő Look Away (2019) ►

A Monsters (magyarul: Szörnyek) Saara Aalto finn énekesnő dala, amellyel Finnországot képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2018. március 3-án megrendezett finn nemzeti döntőben, az UMK 2018-ban nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 8-i első elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizenötödikként a Görögországot képviselő Yianna Terzi Oniro mou című dala után és az Örményországot képviselő Sevak Khanagyan Qami című dala előtt. Az elődöntőből a tizedik helyen jutott tovább a május 12-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tizenhetedikként lépett fel az Ausztráliát képviselő Jessica Mauboy We Got Love című dala után és a Bulgáriát képviselő Equinox Bones című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszonnegyedik helyen végzett 23 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonegyedik helyen végzett szintén 23 ponttal, így összesítésben 46 ponttal a verseny huszonötödik helyezettje lett.

A következő finn induló Darude és Sebastian Rejman Look Away című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Saara Aalto to represent Finland in the Eurovision Song Contest!. eurovision.tv, 2017. november 7.
  2. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]