Hvala, ne!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hvala, ne!
Lea Sirk Lisszabonban
Lea Sirk Lisszabonban
Adatok
Év 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Szlovénia
Előadó(k) Lea Sirk
Nyelv szlovén, portugál
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő 8. hely, 132 pont
Döntő 22. hely, 64 pont
Kronológia
Előző On My Way (2017)
Következő Sebi (2019) ►

A Hvala, ne! (magyarul: Köszönöm, nem!) Lea Sirk szlovén énekesnő dala, amellyel Szlovéniát képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2018. február 24-én megrendezett szlovén nemzeti döntőben, az EMA 2018-ban nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 10-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizenhetedikként a Montenegrót képviselő Vanja Radovanović Inje című dala után és az Ukrajnát képviselő Mélovin Under the Ladder című dala előtt. Az elődöntőből a nyolcadik helyen jutott tovább a május 12-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben harmadikként lépett fel a Spanyolországot képviselő Amaia és Alfred Tu canción című dala után és a Litvániát képviselő Ieva Zasimauskaitė When We’re Old című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizenkilencedik helyen végzett 41 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonkettedik helyen végzett 23 ponttal, így összesítésben 64 ponttal a verseny huszonkettedik helyezettje lett.

A következő szlovén induló Zala Kralj és Gašper Šantl Sebi című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gligorov, Miki: On her way to Lisbon! Lea Sirk wins EMA 2018 with "Hvala, Ne!". escXtra, 2018. február 24.
  2. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]