Tu canción

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tu canción
Alfred és Amaia Lisszabonban
Alfred és Amaia Lisszabonban
Adatok
Év 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Spanyolország
Előadó(k) Alfred és Amaia
Nyelv spanyol
Dalszerző
  • Raúl Gómez
  • Sylvia Santoro
Szövegíró
  • Raúl Gómez
  • Sylvia Santoro
Eredmények
Döntő 23. hely, 61 pont
Kronológia
Előző Do It for Your Lover (2017)
Következő La venda (2019) ►

A Tu canción (magyarul: A dalod) című dal Spanyolországot képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban. A dalt a spanyol Alfred és Amaia adta elő spanyolul.[1]

A dal egy lassú tempójú, szerelmes ballada, amelyben az énekesek az egymás iránt táplált mély érzelmekről énekelnek.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2017. december 4-én jelentette be a TVE, hogy az Operación Triunfo reality-tehetségkutató műsorban választják ki az ország következő eurovíziós indulóját.[2] A duó a 2018. január 29-én tartott Gala Eurovisión című adásban győzött, ahol az összes szavazat 43%-át szerezték meg.

Mivel Spanyolország tagja az automatikusan döntős "Öt Nagy" országnak, az Eurovíziós Dalfesztiválon a dal csak a május 12-i döntőben versenyzett, viszont az első elődöntő május 7-én rendezett zsűris főpróbáján is előadták. A döntőben a fellépési sorrendben másodikként léptek fel, az Ukrajnát képviselő Mélovin Under the Ladder című dala után és a Szlovéniát képviselő Lea Sirk Hvala, ne! című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizennyolcadik helyen végeztek 43 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonnegyedik helyen végeztek 18 ponttal (Portugáliától maximális pontot kaptak), így összesítésben 61 ponttal a verseny huszonharmadik helyezettjei lettek.

A következő spanyol induló Miki Núñez La venda című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Jiandani, Sanjay: Spain: Alfred & Amaia will fly to Lisbon!. ESCToday, 2018. január 30.
  2. La representación de España en Eurovisión 2018 saldrá de 'Operación Triunfo'”, Radiotelevisión Española, 2017. december 5. (Hozzáférés ideje: 2017. december 5.) (spanyol nyelvű) 

Külső hivatkozások[szerkesztés]