Lost and Found

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lost and Found
Az Eye Cue Lisszabonban
Az Eye Cue Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágÉszak-Macedónia Macedónia
Előadó(k)Eye Cue
Nyelvangol
Dalszerző
  • Darko Dimitrov
  • Bojan Trajkovszki
Szövegíró
  • Darko Dimitrov
  • Bojan Trajkovszki
Eredmények
Elődöntő18. hely, 24 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőDance Alone (2017)
KövetkezőProud (2019) ►

A Lost and Found (magyarul: Elveszett és megtalált) a macedón Eye Cue együttes dala, mellyel Macedóniát képviselték a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. Az együttest a macedón műsorsugárzó, az MRT kérte fel a szereplésre.[1] A dalt 2018. március 11-én mutatták be nyilvánosan.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon a május 8-i első elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben tizenegyedikként a Bulgáriát képviselő Equinox Bones című dala után és a Horvátországot képviselő Franka Crazy című dala előtt. Az elődöntőben a tizennyolcadik, utolsó előtti helyen végeztek, így nem jutottak tovább a május 12-i döntőbe. Ez volt sorozatban a hatodik alkalom, hogy a Macedóniát képviselő dal nem jutott tovább a dalfesztivál döntőjébe.

A következő macedón induló (már Észak-Macedónia megnevezés alatt) Tamara Todevska Proud című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Eye Cue will represent Macedonia at the Eurovision Song Contest with 'Lost and Found' (angol nyelven). SBS Language . (Hozzáférés: 2022. december 28.)
  2. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]