When We’re Old

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
When We’re Old
Ieva Zasimauskaitė Lisszabonban
Ieva Zasimauskaitė Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Litvánia
Előadó(k)Ieva Zasimauskaitė
Nyelvangol, litván
Dalszerző
  • Vytautas Bikus
Szövegíró
  • Vytautas Bikus
Eredmények
Elődöntő9. hely, 119 pont
Döntő12. hely, 181 pont
Kronológia
ElőzőRain of Revolution (2017)
KövetkezőRun with the Lions (2019) ►

A When We’re Old (magyarul: Ha megöregszünk) Ieva Zasimauskaitė litván énekesnő dala, amellyel Litvániát képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2018. március 11-én megrendezett litván nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 8-i első elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben hatodikként a Csehországot képviselő Mikolas Josef Lie to Me című dala után és az Izraelt képviselő Netta Toy című dala előtt. Az elődöntőből a kilencedik helyen jutott tovább a május 12-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben negyedikként lépett fel a Szlovéniát képviselő Lea Sirk Hvala, ne! című dala után és az Ausztriát képviselő Cesár Sampson Nobody but You című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizenegyedik helyen végzett 90 ponttal (Horvátországtól maximális pontot kapott), míg a nézői szavazáson a tizedik helyen végzett 91 ponttal (az Egyesült Királyságtól, Észtországtól, Írországtól, (Lettországtól és Norvégiától maximális pontot kapott) így összesítésben 181 ponttal a verseny tizenkettedik helyezettje lett.

A következő litván induló Jurijus Run with the Lions című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 19-oji Lietuvos atstovė "Eurovizijoje" – Ieva Zasimauskaitė! (litván nyelven). Eurodiena , 2018. március 11. (Hozzáférés: 2021. február 3.)
  2. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]