Bones (Equinox-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bones
Az EQUINOX Lisszabonban
Az EQUINOX Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Bulgária
Előadó(k)EQUINOX
Nyelvangol
DalszerzőBorislav Milanov, Joacim Persson, Brandon Treyshun Campbell, Dag Lundberg
SzövegíróBorislav Milanov, Joacim Persson, Brandon Treyshun Campbell, Dag Lundberg
Eredmények
Elődöntő7. hely, 177 pont
Döntő14. hely, 166 pont
Kronológia
ElőzőBeautiful Mess (2017)
KövetkezőTears Getting Sober (2020) ►

A Bones (magyarul: Csontok) EQUINOX bolgár együttes dala, amellyel Bulgáriát képviselték a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban. Az együttest a bolgár műsorsugárzó, a BNT kérte fel a szereplésre. A dalt és a hozzákészült videóklipet 2018. március 12-én, mutatták be a dalfesztiválon versenyző 43 dal közül utolsó előttiként.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 8-i első elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben tízedikként az Észtországot képviselő Elina Nechayeva La forza című dala után és az Észak-Macedóniát képviselő Eye Cue Lost and Found című dala előtt. Az elődöntőből a hetedik helyen jutottak tovább a május 12-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tizennyolcadikként léptek fel a Finnországot képviselő Saara Aalto Monsters című dala után és a Moldovát képviselő DoReDoS My Lucy Day című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a kilencedik helyen végeztek 100 ponttal, míg a nézői szavazáson a tizennegyedik helyen végeztek 66 ponttal (Örményországtól maximális pontot kaptak), így összesítésben 166 ponttal a verseny tizennegyedik helyezettjei lettek.

A következő bolgár induló VICTORIA lett volna Tears Getting Sober című dalával a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Rotterdamban.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. EQUINOX release 'Bones' for Bulgaria (angol nyelven). eurovision.tv, 2018. március 12. (Hozzáférés: 2018. március 12.)
  2. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

További információk[szerkesztés]