You Let Me Walk Alone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
You Let Me Walk Alone
Michael Schulte Lisszabonban
Michael Schulte Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Németország
Előadó(k)Michael Schulte
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Döntő4. hely, 340 pont
Kronológia
ElőzőPerfect Life (2017)
KövetkezőSister (2019) ►

A You Let Me Walk Alone (magyarul: Hagytál egyedül sétálni) című dal Németországot képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban. A dalt a német Michael Schulte adta elő angolul.

A dal egy lassú tempójú ballada, amelyben az énekes az édesapja elvesztéséről énekel.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2017. december 29-én jelentette be az ARD, hogy az Unser Lied für Lissabon című eurovíziós nemzeti dalválasztó műsorba bejutott Michael Schulte is a dalával.[1] Az énekes a 2018. február 22-én megrendezett műsorban győzött.[2]

Mivel Németország tagja az automatikusan döntős "Öt Nagy" országnak, az Eurovíziós Dalfesztiválon a dal csak a május 12-i döntőben versenyzett, viszont a második elődöntő május 9-én rendezett zsűris főpróbáján is előadta.[3] A döntőben a fellépési sorrendben tizenegyedikként lépett fel, a Szerbiát képviselő Sanja Ilić és a Balkanika Nova deca című dala után és az Albániát képviselő Eugent Bushpepa Mall című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a negyedik helyen végzett 204 ponttal (Dániától, Hollandiától, Norvégiától és Svájctól maximális pontot kapott), míg a nézői szavazáson a hatodik helyen végzett 136 ponttal (Dániától és Hollandiától maximális pontot kapott), így összesítésben 340 ponttal a verseny negyedik helyezettje lett.

A következő német induló a S!sters Sister című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Diese sechs Acts sind im ESC-Vorentscheid 2018 (német nyelven). ARD, 2017. december 29. (Hozzáférés: 2017. december 29.)
  2. Casellini, Stefano: Germany: It's Michael Schulte for Lisbon!. ESCToday, 2018. február 22.
  3. Lisbon revealed as Host City of the 2018 Eurovision Song Contest!. Eurovision.tv. (Hozzáférés: 2017. július 25.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]