Ghost (Jamie-Lee-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ghost
Jamie-Lee Stockholmban
Jamie-Lee Stockholmban
Adatok
Év 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Németország
Előadó(k) Jamie-Lee
Nyelv angol
Dalszerző
  • Thomas Burchia
  • Anna Leyne
  • Conrad Hensel
Szövegíró
  • Thomas Burchia
  • Anna Leyne
  • Conrad Hensel
Eredmények
Döntő 26. hely, 11 pont
Kronológia
Előző Black Smoke (2015)
Következő Perfect Life (2017) ►

A Ghost (magyarul: Szellem) a német Jamie-Lee dala, mellyel Németországot képviselte a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban. A dal a február 25-én a német ARD által rendezett Unser Lied für Stockholm elnevezésű tízfős német nemzeti döntőben nyerte el az eurovíziós indulás jogát.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

Mivel Németország tagja az automatikusan döntős Öt Nagy országának, ezért a dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon a május 14-én rendezett döntőben adta elő, de előtte a második elődöntő zsűris főpróbáján is hallható volt.[2] Fellépési sorrendben tizedikként lépett fel, a Svédországot képviselő Frans If I Were Sorry című dala után és a Franciaországot képviselő Amir J’ai cherché című dala előtt. A szavazás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszonhatodik, utolsó helyen végzett 1 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonnegyedik helyen végzett 10 ponttal, így összesítésben 11 ponttal a verseny huszonhatodik, utolsó helyezettje lett. Ez volt sorozatban a második alkalom, hogy a Németországot képviselő dal a versenyen az utolsó helyen végzett.

A következő német induló Levina Perfect Life című dala volt a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Jamie-Lee Kriewitz to represent Germany (angol nyelven). eurovision.tv, 2016. február 25. (Hozzáférés: 2016. március 11.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final draw held, this is the outcome, 2016. január 25. [2019. március 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. április 19.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]