Higher Ground (Rasmussen-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Higher Ground
Rasmussen Lisszabonban
Rasmussen Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Dánia
Előadó(k)Rasmussen
Nyelvangol, izlandi
Dalszerző
  • Niclas Arn
  • Karl Eurén
Szövegíró
  • Niclas Arn
  • Karl Eurén
Eredmények
Elődöntő5. hely, 204 pont
Döntő9. hely, 226 pont
Kronológia
ElőzőWhere I Am (2017)
KövetkezőLove Is Forever (2019) ►

A Higher Ground (magyarul: Magasabb szint) Rasmussen dán énekes dala, amellyel Dániát képviselte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban. A dal a 2018. február 10-én megrendezett dán nemzeti döntőben, a Dansk Melodi Grand Prix-ben nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 10-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben ötödikként a San Marinót képviselő Jessika és Jenifer Brening Who We Are című dala után és az Oroszországot képviselő Julia Samoylova I Won’t Break című dala előtt. Az elődöntőből az ötödik helyen jutott tovább a május 12-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tizenötödikként lépett fel a Csehországot képviselő Mikolas Josef Lie to Me című dala után és az Ausztráliát képviselő Jessica Mauboy We Got Love című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszadik helyen végzett 38 ponttal (Magyarországtól maximális pontot kapott), míg a nézői szavazáson az ötödik helyen végzett 188 ponttal (Izlandtól, Magyarországtól és Svédországtól maximális pontot kapott), így összesítésben 226 ponttal a verseny kilencedik helyezettje lett.

A következő dán induló Leonora Love Is Forever című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Eurovision Denmark: The ancient and modern Viking inspiration behind Rasmussen's Higher Ground - ESCToday.com”, Eurovision News, Polls and Information by ESCToday, 2018. február 15. (Hozzáférés: 2018. február 25.) 
  2. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]