New Tomorrow

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
New Tomorrow
Adatok
Év 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Dánia Dánia
Előadó(k) A Friend in London
Nyelv angol
Dalszerző Lise Cabble, Jakob Glæsner
Szövegíró Lise Cabble, Jakob Glæsner
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 2. hely, 135 pont
Döntő 5. hely, 134 pont
Kronológia
Előző ◄ In a Moment Like This (2010)
Következő Should’ve Known Better (2012) ►

A New Tomorrow (magyarul: Új holnap) egy dal, mely Dániát képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválen. A dalt a dán A Friend in London együttes adta elő angol nyelven.

A dal a 2011. február 26-án rendezett dán nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntő két részből állt: az első körben egy zsűri pontjai, és a nézők telefonos szavazatai alapján a tízfős mezőnyből négy dal jutott tovább. Ezután a továbbjutott négy dal párokban küzdött meg egymással, de itt már csak a nézők szavaztak. A két győztes közül választották ki a versenydalt a végső szavazáson.[1]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizennyolcadikként, a lett Musiqq együttes Angel in Disguise című dala után, és az ír Jedward együttes Lipstick című dala előtt. Az elődöntőben 135 ponttal a második helyen végzett, így továbbjutott a május 14-i döntőbe.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben harmadikként adták elő, a bosnyák Dino Merlin Love in Rewind című dala után és a litvánok Evelina Sašenko C’est ma vie című dala előtt. A szavazás során 134 pontot szerzett, három országtól (Hollandia, Írország, Izland) begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez az ötödik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben. Dánia sorozatban másodszor tudott az első ötben végezni.

Slágerlistás helyezések[szerkesztés]

Slágerlisták (2011) Lh.*
Belgium (Flandria)[2] 48
Dánia[3] 2
Egyesült Királyság[4] 78
Hollandia[5] 58
Írország[6] 9
Svájc[7] 39

*Lh. = Legjobb helyezés.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]