Jedward

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jedward
Jedward-original.jpg
Információk
Eredet  Írország
Aktív évek 2009
Műfaj pop, hip hop, rap
Kiadó Sony Music
(2010. márciusig)
Universal
(2010. márciustól)
Tagok
John Grimes
Edward Grimes

A Jedward weboldala

John Paul Henry Daniel Richard Grimes és Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes (Dublin, 1991. október 16.) ikrek, egy ír pop-rapduó, akik Jedward név alatt lépnek fel. A 2009-es, hatodik brit The X Factor-ban tűntek fel először, ahol a hatodik helyen végeztek, mentoruk pedig Louis Walsh volt.

Első albumuk címe Under Pressure (Ice Ice Baby) volt, amit Vanilla Ice-szal készítettek, és 2010. február 1-jén jelent meg.

Az RTÉ ír köztelevízió 2011. február 11-én, a The Late Late Show keretén belül megrendezett Eurosong 2011 nemzeti döntőjében a Lipstick című dallal, az öt fős mezőnyben győztek 98 ponttal.[1] A zsűrinél a második, míg a nézői szavazatoknál az első helyet szerezte meg.[2] Az Eurovíziós Dalversenyen a nyolcadik helyet szerezték meg a döntőben, az RTÉ-n a közvetítést annyian nézték, mint 1997 óta sosem.[forrás?]

A 2012. február 24-én megrendezett nemzeti döntőt ismét ők nyerték, a Waterline című dallal, így a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen is az ikrek állhatnak színpadra Írország képviseletében.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Jedward című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Lábjegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]