It’s For You

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
It's For You
Adatok
Év 2010-es Eurovíziós Dalverseny
Ország Írország Írország
Előadó(k) Niamh Kavanagh
Nyelv angol
Dalszerző Niall Mooney, Marten Eriksson, Jonas Gladnikoff, Lina Eriksson
Szövegíró Niall Mooney, Marten Eriksson, Jonas Gladnikoff, Lina Eriksson
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 9. hely, 67 pont
Döntő 23. hely, 25 pont
Kronológia
Előző ◄ Et Cetera (2009)
Következő Lipstick (2011) ►

Az It's For You (magyarul: Ez neked szól) egy popballada, mely Írországot képviselte a 2010-es Eurovíziós Dalversenyen. A dalt az ír Niamh Kavanagh adta elő angol nyelven. Kavanagh tizenhét év után tért vissza a versenyhez, 1993-ban In Your Eyes című dalával győzni tudott.

A dal a 2010. március 5-én rendezett ír nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. A döntőben fölényes győzelmet aratott, a hat regionális zsűritől, és a nézőktől egyaránt a maximális pontszámot kapta az ötfős mezőnyben.[1]

A dal szerzői már korábban is résztvevői voltak a dalversenynek. Az ír Niall Mooney és a svéd Jonas Gladnikoff írta az előző évi ír induló dalát is.[2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 27-én tartott második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenkettedikként, a szlovén Ansambel Žlindra & Kalamari Narodnozabavni rock című dala után, és a bolgár Miro Angel si ti című dala előtt. A szavazás során hatvanhét ponttal a kilencedik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 29-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben tizedikként adták elő a fehérorosz 3+2 együttes Butterflies című dala után, és a görög Giorgos Alkaios & Friends OPA című dala előtt. A szavazás során huszonöt pontot szerzett, mely a huszonharmadik helyet érte a huszonöt fős mezőnyben, így az énekesnőnek nem sikerült megismételnie győzelmét.

A következő ír induló Jedward Lipstick című dala volt a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen.

Források[szerkesztés]

  1. 2010-es ír nemzeti döntő Archiválva 2010. május 27-i dátummal a Wayback Machine-ben, natfinals.50webs.com
  2. Információ a dalszerzőkről, diggiloo.net

Külső hivatkozások[szerkesztés]