Doomsday Blue

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Doomsday Blue
Adatok
Év2024-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Írország
Előadó(k)Bambie Thug
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Kronológia
ElőzőWe Are One (2023)

A Doomsday Blue (magyarul: Végítéletnapi szomorúság) Bambie Thug ír énekes dala, mellyel Írországot képviseli a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben.[1] A dal 2024. január 26-án, az ír nemzeti döntőben, a Eurosongban megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2024. január 11-én vált hivatalossá, hogy az énekes dala is bekerült a Eurosong elnevezésű nemzeti döntő mezőnyébe.[2] A dal január 26-én megnyerte a dalválasztó műsort, ahol a nemzetközi és ír zsűri, valamint a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. A döntőben a nemzetközi zsűrinél a harmadik, az ír zsűrinél és a közönségnél az első helyet érte el, ezzel összesítésben megnyerte a versenyt, így ez a dal képviselheti Írországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dalt először a május 7-én rendezendő első elődöntőben fellépési sorrendben negyedikként adja elő, a Litvániát képviselő Silvester Belt Luktelk című dala után és az Egyesült Királyságot képviselő Olly Alexander Dizzy című dala előtt.

Galéria[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bambie Thug will head to Malmö for Ireland with 'Doomsday Blue' (brit angol nyelven). Eurovision.tv , 2024. január 26.
  2. Bambie Thug revealed as fifth Eurosong hopeful (angol nyelven). RTÉ, 2024. január 11.

További információk[szerkesztés]