Waterline

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Waterline
Adatok
Év 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Írország Írország
Előadó(k) Jedward
Nyelv angol
Dalszerző Nick Jarl, Sharon Vaughn
Szövegíró Nick Jarl, Sharon Vaughn
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 6. hely, 92 pont
Döntő 19. hely, 46 pont
Kronológia
Előző ◄ Lipstick (2011)
Következő Only Love Survives (2013) ►

A Waterline (magyarul: Vízvonal) című dal Írországot képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az ír Jedward együttes adta elő angolul. A Jedward már a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon is részt vett, ahol a döntőben 119 ponttal a 8. helyet érték el.

A dal a 2012. február 24-én rendezett ír nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a nézők és a zsűri szavazatai alapján alakult ki a végeredmény. A dal a zsűritől 54, a nézőktől pedig 60 pontot kapott, így 114 ponttal az első helyen végzett, ami az ötfős mezőnyben elegendő volt a győzelemhez.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 22-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben utolsóként, azaz tizennyolcadikként a moldáv Pasha Parfeny Lăutar című dala után. Az elődöntőben 92 ponttal a hatodik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben huszonharmadikként adták elő, a macedón Kaliopi Crno i belo című dala után és a szerb Željko Joksimović Nije ljubav stvar című dala előtt. A szavazás során 46 pontot kapott, mely a 19. helyet helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

A következő ír induló Ryan Dolan volt Only Love Survives című dalával a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Külső hivatkozások[szerkesztés]