Teresa & Maria

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Teresa & Maria
Adatok
Év2024-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Ukrajna
Előadó(k)Alyona Alyona és Jerry Heil
Nyelvukrán, angol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Kronológia
ElőzőHeart of Steel (2023)

A Teresa & Maria (magyarul: Terézia és Mária) az ukrán Alyona Alyona és Jerry Heil dala, mellyel Ukrajnát képviselik a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben. A dal 2024. február 4-én, a ukrán nemzeti döntőben, a Vidbirben megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2023. november 17-én vált hivatalossá, hogy a két énekesnő közös dala is bekerült a Vidbir nemzeti döntő mezőnyébe.[2] A dal február 4-én megnyerte a dalválasztó műsort, ahol a szakmai zsűri, valamint a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. Az ítészeknél a második, míg a közönség listáján az első helyet érték el, ezzel összesítésben megnyerték a versenyt, így ezzel a dallal képviselhetik Ukrajnát az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dalt először a május 7-én rendezendő első elődöntőben fellépési sorrendben ötödikként adják elő, az Egyesült Királyságot képviselő Olly Alexander Dizzy című dala után és a Lengyelországot képviselő Luna The Tower című dala előtt.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Alyona Alyona and Jerry Heil win in Ukraine. Eurovision.tv. EBU, 2024. február 4. (Hozzáférés: 2024. február 4.)
  2. Granger, Anthony: Ukraine: First Day of Vidbir 2024 Auditions Held. Eurovoix, 2023. november 14. (Hozzáférés: 2023. november 14.)

További információk[szerkesztés]