Ugrás a tartalomhoz

Angel (Mika Newton-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Angel
Adatok
Év2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágUkrajna Ukrajna
Előadó(k)Mika Newton
Nyelvangol
DalszerzőRuslan Kvinta
SzövegíróMarina Skomorohova
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő6. hely, 81 pont
Döntő4. hely, 159 pont
Kronológia
Előző◄ Sweet People (2010)
KövetkezőBe My Guest (2012) ►

Az Angel (magyarul: Angyal) egy dal, mely Ukrajnát képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az ukrán Mika Newton adta elő angol nyelven.

A dal a 2011. február 26-án rendezett ukrán nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben egy szakmai zsűri pontjai és a nézők telefonos és internetes szavazatainak összesítése alapján végzett az élen a huszonegy fős mezőnyben.[1]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben hatodikként, a szlovák TWiiNS együttes I’m Still Alive című dala után, és a moldáv Zdob și Zdub együttes So Lucky című dala előtt. Az elődöntőben 81 ponttal a hatodik helyen végzett, így továbbjutott a május 14-i döntőbe.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben huszonharmadikként adták elő, a spanyol Lucía Pérez Que me quiten lo bailao című dala után és a szerb Nina Čaroban című dala előtt. A szavazás során 159 pontot szerzett, három országtól (Azerbajdzsán, Örményország, Szlovákia) begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a negyedik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben.

Források

[szerkesztés]
  1. A 2011-es ukrán nemzeti döntő Archiválva 2011. április 26-i dátummal a Wayback Machine-ben natfinals.50webs.com

Külső hivatkozások

[szerkesztés]