Angel (Mika Newton-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Angel
Adatok
Év 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Ukrajna Ukrajna
Előadó(k) Mika Newton
Nyelv angol
Dalszerző Ruslan Kvinta
Szövegíró Marina Skomorohova
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 6. hely, 81 pont
Döntő 4. hely, 159 pont
Kronológia
Előző ◄ Sweet People (2010)
Következő Be My Guest (2012) ►

Az Angel (magyarul: Angyal) egy dal, mely Ukrajnát képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az ukrán Mika Newton adta elő angol nyelven.

A dal a 2011. február 26-án rendezett ukrán nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben egy szakmai zsűri pontjai és a nézők telefonos és internetes szavazatainak összesítése alapján végzett az élen a huszonegy fős mezőnyben.[1]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben hatodikként, a szlovák TWiiNS együttes I’m Still Alive című dala után, és a moldáv Zdob și Zdub együttes So Lucky című dala előtt. Az elődöntőben 81 ponttal a hatodik helyen végzett, így továbbjutott a május 14-i döntőbe.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben huszonharmadikként adták elő, a spanyol Lucía Pérez Que me quiten lo bailao című dala után és a szerb Nina Čaroban című dala előtt. A szavazás során 159 pontot szerzett, három országtól (Azerbajdzsán, Örményország, Szlovákia) begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a negyedik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

  1. A 2011-es ukrán nemzeti döntő Archiválva 2011. április 26-i dátummal a Wayback Machine-ben natfinals.50webs.com

Külső hivatkozások[szerkesztés]