Rockefeller Street

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rockefeller Street
Adatok
Év 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Észtország Észtország
Előadó(k) Getter Jaani
Nyelv angol
Dalszerző Sven Lõhmus
Szövegíró Sven Lõhmus
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 9. hely, 60 pont
Döntő 24. hely, 44 pont
Kronológia
Előző ◄ Siren (2010)
Következő Kuula (2012) ►

A Rockefeller Street (magyarul: Rockefeller utca) egy dal, mely Észtországot képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az észt Getter Jaani adta elő angol nyelven.

A dal a 2011. február 26-án rendezett észt nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntő két fordulóból állt: az első körben egy zsűri pontjai, és a nézők telefonos szavazatai alapján a tízfős mezőnyből kettő dal jutott tovább a szuperdöntőbe. A második körben már csak a nézők döntöttek, ott a dal a szavazatok 62%-át megszerezve nyert.[1]

A dal szerzője már korábban is részt vett a dalfesztiválon: Sven Lõhmus írta a 2005-ös és a 2009-es észt dalt is, utóbbi volt az első, és korábban az egyetlen dal, mellyel Észtország tovább tudott jutni az elődöntőből.[2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenötödikként, a román Hotel FM együttes Change című dala után, és a fehérorosz Anasztaszija Vinnyikava I Love Belarus című dala előtt. Az elődöntőben 60 ponttal a kilencedik helyen végzett, így továbbjutott a május 14-i döntőbe. Észtország 2009 után másodszor tudott továbbjutni az elődöntőből.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben nyolcadikként adták elő, a svéd Eric Saade Popular című dala után és a görög Lúkasz Jórkasz és Stereo Mike Watch My Dance című dala előtt. A szavazás során 44 pontot szerzett, amely a huszonnegyedik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben.

Slágerlistás helyezések[szerkesztés]

Slágerlisták (2011) Lh.*
Belgium (Flandria)[3] 50
Észtország[4] 3
Írország[5] 44

*Lh. = Legjobb helyezés.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]