Jestem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jestem
Adatok
Év2011-es Eurovíziós Dalverseny
OrszágLengyelország Lengyelország
Előadó(k)Magdalena Tul
Nyelvlengyel
DalszerzőMagdalena Tul
SzövegíróMagdalena Tul
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő19. hely, 18 pont
Kronológia
Előző◄ Legenda (2010)
KövetkezőMy Słowianie (Slavic Girls) (2014) ►

A Jestem (magyarul: Én vagyok) egy popdal, mely Lengyelországot képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen. A dalt a lengyel Magdalena Tul adta elő lengyel nyelven.

A dalt a 2011. február 14-én rendezett lengyel nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. A döntőben meggyőző fölénnyel, a telefonos szavazatok 44,47%-át begyűjtve végzett az első helyen a tízfős mezőnyben.[1]

A dal első angol változatát Osmo Ikonen írta Magdalenával, mely a First Class Ticket To Heaven (magyarul: Első osztályú jegy a mennybe) címet viseli, a végső angol változat címe Present (magyarul: Jelen). A Dalversenyen a dal eredeti verzióját hallhattuk tőle.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 10-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben elsőként, a norvég Stella Mwangi Haba Haba című dala előtt. Az elődöntőben 18 ponttal a tizenkilencedik, utolsó helyen végzett, így nem jutott tovább a május 14-i döntőbe. Lengyelországnak ez sorozatban harmadszor nem sikerült, és a verseny történetében először zártak a táblázat legalján.

A következő induló Donatan és Cleo My Słowianie (Slavic Girls) című dala lesz a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Források[szerkesztés]

  1. 2011-es lengyel nemzeti döntő Archiválva 2011. április 26-i dátummal a Wayback Machine-ben, natfinals.50webs.com

Külső hivatkozások[szerkesztés]