No One (Maja Keuc-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
No One
Adatok
Év 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Szlovénia Szlovénia
Előadó(k) Maja Keuc
Nyelv angol
Dalszerző Matjaž Vlašič
Szövegíró Urša Vlašič
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 3. hely, 112 pont
Döntő 13. hely, 96 pont
Kronológia
Előző ◄ Narodnozabavni rock (2010)
Következő Verjamem (2012) ►

A No One (magyarul: Senki) című dal Szlovéniát képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a szlovén Maja Keuc adta elő angol nyelven.

A dal a 2011. február 27-én rendezett szlovén nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol Vanilija címmel, szlovén nyelven adták elő. A döntő két részből állt: az első körben egy háromtagú zsűri pontjai alapján a tízfős mezőnyből kettő dal jutott tovább a szuperdöntőbe, ahol a nézők telefonos szavazatai alapján dőlt el a nyertes kiléte. A végső szavazáson a dal 28 908 szavazatot kapott, míg a második helyezett April "Ladadidej" című dala 11 993-at.[1]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenharmadikként, az izraeli Dana International Ding Dong című dala után, és a román Hotel FM együttes Change című dala előtt. Az elődöntőben 112 ponttal a harmadik helyen végzett, így továbbjutott a május 14-i döntőbe. Szlovéniának 2007 után ez másodszor sikerült.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben huszadikként adták elő, az azeri Ell és Nikki Running Scared című dala után és az izlandi Sjonni’s Friends Coming Home című dala előtt. A szavazás során 96 pontot szerzett, két országtól (Bosznia-Hercegovina, Horvátország) begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a tizenharmadik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben.

A következő szlovén induló Eva Boto Verjamem című dala volt a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Források[szerkesztés]

  1. A 2011-es szlovén nemzeti döntő. [2011. április 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. február 27.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]