Ugrás a tartalomhoz

Celebrate (Daria Kinzer-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Celebrate
Adatok
Év2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágHorvátország Horvátország
Előadó(k)Daria Kinzer
Nyelvangol
DalszerzőBoris Đurđević
SzövegíróBoris Đurđević, Marina Mudrinić
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő15. hely, 41 pont
Kronológia
Előző◄ Lako je sve (2010)
KövetkezőNebo (2012) ►

A Celebrate (magyarul: Ünnepelj) egy dal, mely Horvátországot képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a horvát Daria Kinzer adta elő angol nyelven.

A dal a 2011. március 5-én rendezett horvát nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. A döntőben két énekes adott elő három dalt, és a szavazás két fordulóból állt. Az első körben egy háromtagú zsűri és a nézői szavazatok közösen választották ki a legjobb dalt mindkét énekes számára ‑ mindkét énekesnek ezt a dalt jelölték ki ‑ majd a második körben már csak a nézői szavazatok alapján dőlt el a nyertes kiléte. A dalt eredetileg horvát nyelven, Lahor címmel („Szellő”) adták elő, de már a műsor keretén belül, a győztes kihirdetése után bemutatták az angol nyelvű változatot.[1]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 10-én tartandó első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenharmadikként, a San Marinó-i Senit Stand By című dala után, és az izlandi Sjonni’s Friends együttes Coming Home című dala előtt. Az elődöntőben 41 ponttal a tizenötödik helyen végzett, így nem jutott tovább a május 14-i döntőbe. Horvátországnak ez sorozatban másodszor nem sikerült.

A következő induló Nina Badrić Nebo című dala lesz a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Források[szerkesztés]

  1. 2011-es horvát nemzeti döntő Archiválva 2011. február 25-i dátummal a Wayback Machine-ben, natfinals.50webs.com

További információk[szerkesztés]