In Love for a While

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
In Love for a While
Adatok
Év2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágSvájc Svájc
Előadó(k)Anna Rossinelli
Nyelvangol
DalszerzőDavid Klein
SzövegíróDavid Klein
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő10. hely, 55 pont
Döntő25. hely, 19 pont
Kronológia
Előző◄ Il pleut de l'or (2010)
KövetkezőUnbreakable (2012) ►

Az In Love for a While (magyarul: Egy ideig szerelmesen) egy popdal, mely Svájcot képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban. A dalt a svájci Anna Rossinelli adta elő angol nyelven.

A dal a 2010. december 11-én megrendezett Die große Entscheidungs Show elnevezésű svájci nemzeti döntőn nyerte el az indulási jogot. A nézők telefonos szavazatainak 23,93%-át begyűjtve végzett az első helyen a tizenkét fős mezőnyben.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 10-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben nyolcadikként, az orosz Alexej Vorobjov Get You című dala után, és a grúz Eldrine együttes One More Day című dala előtt. Az elődöntőben 55 ponttal a tizedik helyen végzett, így továbbjutott a 14-i döntőbe. Svájc 2005 óta először tudott továbbjutni az elődöntőből, bár nem sokon múlott, hiszen egyetlen ponttal előzték meg az 54-54 ponttal végző Máltát és Örményországot.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben tizenharmadikként adták elő, az olasz Raphael Gualazzi Follia d’amore (Madness of Love) című dala után és a brit Blue együttes I Can című dala előtt. A szavazás során 19 pontot szerzett, a legtöbb, tíz pontot az Egyesült Királyságtól begyűjtve. Ez az utolsó, huszonötödik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben. Ez volt a hetedik alkalom a verseny történetében, hogy Svájc az utolsó helyen zárt.

A következő svájci induló a Sinplus együttes Unbreakable című dala lesz a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Slágerlistás helyezések[szerkesztés]

Slágerlisták (2011) Lh.*
Svájc[2] 3

*Lh. = Legjobb helyezés.

Források[szerkesztés]

  1. A 2011-es svájci nemzeti döntő. [2011. április 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. február 12.)
  2. Hitparade.ch Top 75

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]