In Love for a While

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
In Love for a While
Adatok
Év 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Svájc Svájc
Előadó(k) Anna Rossinelli
Nyelv angol
Dalszerző David Klein
Szövegíró David Klein
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 10. hely, 55 pont
Döntő 25. hely, 19 pont
Kronológia
Előző ◄ Il pleut de l'or (2010)
Következő Unbreakable (2012) ►

Az In Love for a While (magyarul: Egy ideig szerelmesen) egy popdal, mely Svájcot képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban. A dalt a svájci Anna Rossinelli adta elő angol nyelven.

A dal a 2010. december 11-én megrendezett Die große Entscheidungs Show elnevezésű svájci nemzeti döntőn nyerte el az indulási jogot. A nézők telefonos szavazatainak 23,93%-át begyűjtve végzett az első helyen a tizenkét fős mezőnyben.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 10-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben nyolcadikként, az orosz Alexej Vorobjov Get You című dala után, és a grúz Eldrine együttes One More Day című dala előtt. Az elődöntőben 55 ponttal a tizedik helyen végzett, így továbbjutott a 14-i döntőbe. Svájc 2005 óta először tudott továbbjutni az elődöntőből, bár nem sokon múlott, hiszen egyetlen ponttal előzték meg az 54-54 ponttal végző Máltát és Örményországot.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben tizenharmadikként adták elő, az olasz Raphael Gualazzi Follia d’amore (Madness of Love) című dala után és a brit Blue együttes I Can című dala előtt. A szavazás során 19 pontot szerzett, a legtöbb, tíz pontot az Egyesült Királyságtól begyűjtve. Ez az utolsó, huszonötödik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben. Ez volt a hetedik alkalom a verseny történetében, hogy Svájc az utolsó helyen zárt.

A következő svájci induló a Sinplus együttes Unbreakable című dala lesz a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Slágerlistás helyezések[szerkesztés]

Slágerlisták (2011) Lh.*
Svájc[2] 3

*Lh. = Legjobb helyezés.

Források[szerkesztés]

  1. A 2011-es svájci nemzeti döntő. [2011. április 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. február 12.)
  2. Hitparade.ch Top 75

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]