Ugrás a tartalomhoz

Change (Hotel FM-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Change
Adatok
Év2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágRománia Románia
Előadó(k)Hotel FM
Nyelvangol
DalszerzőGabriel Băruţă
SzövegíróGabriel Băruţă, Alexandra Ivan
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő4. hely, 111 pont
Döntő17. hely, 77 pont
Kronológia
Előző◄ Playing with Fire (2010)
KövetkezőZaleilah (2012) ►

A Change (magyarul: Változtatni) egy popdal, mely Romániát képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban. A dalt a nagyváradi együttes, a Hotel FM adta elő angol nyelven.[1]

A dal az tizenharmadik alkalommal megrendezett Selecţia Naţională-n, nyerte el az indulási jogot, a maximális 24 pontból 22-t begyűjtve.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 12-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizennegyedikként, a szlovén Maja Keuc No One című dala után, és az észt Getter Jaani Rockefeller Street című dala előtt. Az elődöntőben 111 ponttal a negyedik helyen végzett, így továbbjutott a május 14-i döntőbe.

A május 14-i döntőben a fellépési sorrendben tizenhetedikként adták elő, a német Lena Meyer-Landrut Taken by a Stranger című dala után és az osztrák Nadine Beiler The Secret Is Love című dala előtt. A szavazás során 77 pontot szerzett, két országtól (Moldova, Olaszország) begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a tizenhetedik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]