Sigurjón’s Friends

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sigurjón’s Friends
(Sjonni’s Friends)
Információk
Eredet  Izland
Alapítva 2010
Aktív évek 2011
Műfaj pop
Tagok
Gunnar Ólason,
Vignir Snær Vigfússon,
Pálmi Sigurhjartarson,
Matthías Matthíasson,
Hreimur Örn Heimisson és
Benedikt Brynleifsson
SablonWikidataSegítség

A Sigurjón’s Friends, más néven Sjonni’s Friends egy izlandi együttes, akik Izlandot képviselték a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban.

2011. január 17-én, Sigurjón Brink halála után, a gyászoló család úgy döntött, hogy Sigurjón dalát, a Hazatérést (Aftur heim) a barátai fogják előadni az izlandi Eurovíziós nemzeti döntőn, majd a Ríkisútvarpið közszolgálati televízió 2011. február 12-én rendezett nemzeti döntő fináléjában győzni tudtak.[1]

Gunnar Ólason – a csapat egyik tagja – már korábban egyszer részt vett a Dalversenyen, 2001-ben, ahol a Two Tricky színeiben lépett színpadra Kristján Gíslasonnal. Az általuk előadott dal címe "Angel" volt, amivel a huszonhárom fős mezőnyben huszonharmadikak lettek 3 ponttal.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Izland 2011: Sigurjón's Friends. [2011. február 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. február 19.)
  2. Iceland, eurovision.tv

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sigurjón's Friends című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.