Witloof Bay

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Witloof Bay
Információk
Eredet Belgium
Alapítva2005
Aktív évek2005
Műfajbeatbox, jazz, a capella
KiadóAKA Music
Tagok
RoxorLoops
Etienne Debaisieux
Benoît Giaux
Nicolas Dorian
Florence Huby és
Alexia Saffery
Korábbi tagok
Mathilde Sevrin
A Witloof Bay weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Witloof Bay témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Witloof Bay (magyarul: Cikóriasaláta-öböl) egy belga a capella együttes, akik 2011. február 12-én elnyerték a jogot egy nemzeti döntőben, hogy képviseljék Belgiumot a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen Düsseldorfban.

Benoît Giaux az együttes egyik legkarakteresebb előadója, az Eurovíziós versenydal szerzője, a bariton szólam énekese. Diplomás énekes és zongorista, ezért munkája során tanít, kórust szervez, és előad – hol egyedül, hol pedig a Witloof Bay együttessel.

RoxorLoops szintén együttműködött a komponálásban és a szövegírásban, emellett szájdobolásával – mely világbajnoki címet és nemzetközi ismertséget hozott neki – különleges ízt ad az együttes dalainak.

Florence Huby a két női tag egyike – egészen pontosan, a fekete hajú. Az együttesben alt szólamban énekel, de tehetségével egyéb kórusok színvonalát is emeli. Ezeket gyakran vezényli is, hiszen ehhez diplomája van.

Etienne Debaisieux a basszus szólamot erősíti az együttesben, emellett a Namur kamarakórus oszlopos tagja és büszkesége.

Nicolas Dorian tenort énekel, a londoni királyi zeneakadémián kapott képzést. Ő énekel először szólót a dalban, és gyakran vesz részt zeneszerzésben is – ez ugyanis a hobbija.

Alexia Saffery az együttes másik énekesnője, szoprán hangjával bárkit elkápráztat. Határtalan tudását több intézményben, zeneiskolában próbálja átadni a nebulóknak, emellett kiváló jazzénekesnő. Etienne-nel karöltve énekel a Namur kamarakórusban, de nem tősgyökeres Witloof Bay tag – egy szülési szabadságon lévő előadó, Mathilde Sevrin helyére ugrott be.

Számos díjat bezsebeltek már a cappella éneklés terén, szórakoztatták nagy nemzetközi fesztiválok közönségét is.[1]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Witloof Bay című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Forrás: EscHungary.hu. [2014. október 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. május 3.)

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]