Messieurs les noyés de la Seine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Messieurs les noyés de la Seine
Adatok
Év 1956-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Belgium Belgium
Előadó(k) Fud Leclerc
Nyelv francia
Dalszerző Jean Miret, Jacques Say
Szövegíró Robert Montal
Karmester Léo Souris
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Döntő nincs adat
Kronológia
Következő Le plus beau jour de ma vie (1956) ►

A Messieurs les noyés de la Seine (magyarul: A Szajnába fulladt férfiak) egy dal, amely Belgiumot képviselte az 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Fud Leclerc adta elő francia nyelven. Ez volt Belgium első szereplése a versenyen.

A dal az április 15-én tartott belga nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. Az 1956-os versenyen rendhagyó módon mindegyik ország két dallal vett részt. A másik belga induló Mony Marc Le plus beau jour de ma vie című dala volt.

A dal a francia sanzonok stílusában íródott, melyben az énekes úgy véli, hogy egy szerelem nélküli házasságban él, és a Szajnába szeretne fulladni.

A május 24-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben harmadikként adták elő, a svájci Lys Assia Das alte Karussell című dala után és a német Walter Andreas Schwarz Im Wartesaal zum großen Glück című dala előtt.

Az 1956-os verseny volt az egyetlen, ahol nem tartottak nyílt szavazást, hanem a szavazatok összesítése utána a zsűri elnöke bejelentette, hogy melyik dal végzett az első helyen. Így nem lehet tudni, hogy milyen eredményt ért el a dal a szavazás során, azon kívül, hogy nem nyert.

Külső hivatkozások[szerkesztés]