Release Me (Hooverphonic-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Release Me
Adatok
Év 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Belgium
Előadó(k) Hooverphonic
Nyelv angol
Dalszerző
  • Alex Callier
  • Luca Chiaravalli
Szövegíró Alex Callier
Eredmények
Elődöntő Elmaradt a verseny
Kronológia
Előző Wake Up (2019)
Következő The Wrong Place (2021) ►

A Release Me (magyarul Engedj el!) egy dal, amely Belgiumot képviselte volna a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a Hooverphonic együttes adta volna elő angol nyelven. Az előadót a belga flamand nyelvű televízió (VRT) kérte fel a szereplésre.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A flamand közszolgálati műsorsugárzó, a VRT 2019. október 1-én jelentette be, hogy a Hooverphonic együttes, fogja képviselni Belgiumot a 65. Eurovíziós Dalfesztiválon.[2] Dalukat február 17-én mutatták be a dalfesztivál hivatalos YouTube-csatornáján.

Az dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon az előzetes sorsolás alapján a május 12-i első elődöntő második felében adták volna elő, azonban március 18-án az Európai Műsorsugárzók Uniója bejelentette, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a versenyt a COVID–19-koronavírus-világjárvány miatt. A belga műsorsugárzó jóvoltából az együttes lehetőséget kapott az ország képviseletére a következő évben egy új versenydallal.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Farren, Neil: Belgium: Hooverphonic to Sing "Release Me" at Eurovision 2020. Eurovoix, 2020. február 17. (Hozzáférés: 2020. február 17.)
  2. Hooverphonic gaat naar het Songfestival voor België: "Het nummer zal ons DNA hebben". vrt.be, 2019. október 1. (Hozzáférés: 2019. október 1.)

További információk[szerkesztés]