Im Wartesaal zum großen Glück

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Im Wartesaal zum großen Glück
Adatok
Év 1956-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Németország Németország
Előadó(k) Walter Andreas Schwarz
Nyelv német
Dalszerző Walter Andreas Schwarz
Szövegíró Walter Andreas Schwarz
Karmester Fernando Paggi
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Döntő nincs adat
Kronológia
Következő So geht das jede Nacht (1956) ►

Az Im Wartesaal zum großen Glück (magyarul: A nagy boldogságra várva) egy dal, amely Németországot képviselte az 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Walter Andreas Schwarz adta elő német nyelven. Ez volt Németország első szereplése a versenyen.

A dal a május 1-jén tartott német nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. Az 1956-os versenyen rendhagyó módon mindegyik ország két dallal vett részt. A másik német induló Freddy Quinn So geht das jede Nacht című dala volt.

A dal egy ballada, amiben az énekes az emberek tragédiájáról énekel, hogy a múltban elvesztek, és várják a boldogságot, ami viszont már túljutott rajtuk.

A május 24-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben negyedikként adták elő, a belga Fud Leclerc Messieurs les noyés de la Seine című dala után és a francia Mathé Altéry Le temps perdu című dala előtt.

Az 1956-os verseny volt az egyetlen, ahol nem tartottak nyílt szavazást, hanem a szavazatok összesítése utána a zsűri elnöke bejelentette, hogy melyik dal végzett az első helyen. Így nem lehet tudni, hogy milyen eredményt ért el a dal a szavazás során, azon kívül, hogy nem nyert.

Külső hivatkozások[szerkesztés]