Love Kills (Roberto Bellarosa-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Love Kills
Roberto Bellarosa Malmőben
Roberto Bellarosa Malmőben
Adatok
Év2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágBelgium Belgium
Előadó(k)Roberto Bellarosa
Nyelvangol
DalszerzőJukka Immonen, Iain Farquharson, Andreas Anastasiou
SzövegíróJukka Immonen, Iain Farquharson, Andreas Anastasiou
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő5. hely, 75 pont
Döntő12. hely, 71 pont
Kronológia
Előző◄ Would You (2012)
KövetkezőMother (2014) ►

A Love Kills (magyarul: A szerelem öl) egy dal, amely Belgiumot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a olasz származású Roberto Bellarosa adta elő angol nyelven.

Az Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2012. december 16-án rendezett belga nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a nézők és a zsűri szavazatai alakították ki a végeredményt, a dal pedig győzedelmeskedett.

Roberto Bellarosa az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 14-én megrendezett első elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben tizenötödikként az ciprusi Deszpina Olimpiu An me thimasai című dala után, és a szerb Moje 3 formáció Ljubav je svuda című dala előtt. Az elődöntőben 75 ponttal az 5. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben hatodikként adta elő a spanyol ESDM Contigo hasta el final című dala után, és az észt Birgit Õigemeel Et uus saaks alguse című dala előtt. A szavazás során 71 pontot szerzett, Hollandiától begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a 12. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Színpadkép
Színpadkép
Roberto Bellarosa a sajtótájékoztatón
Roberto Bellarosa a sajtótájékoztatón


Külső hivatkozások[szerkesztés]