I Feed You My Love

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I Feed You My Love
Margaret Berger Malmőben
Margaret Berger Malmőben
Adatok
Év2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágNorvégia Norvégia
Előadó(k)Margaret Berger
Nyelvangol
DalszerzőKarin Park, Robin Lynch, Niklas Olovson
SzövegíróKarin Park, Robin Lynch, Niklas Olovson
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő3. hely, 120 pont
Döntő4. hely, 191 pont
Kronológia
Előző◄ Stay (2012)
KövetkezőSilent Storm (2014) ►

A I Feed You My Love (magyarul: Táplállak szerelmem) egy dal, amely Norvégiát képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A norvég származású Margaret Berger adta elő angolul Malmőben, először a május 16-ai elődöntőben.

Az Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

Margaret Berger a sajtótájékoztatón

A dal a 2013. február 9-én rendezett norvég nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a nézők és a zsűri szavazatai alapján derült ki a végeredmény. A dal 102 032 ponttal az első helyen végzett, ami a tízfős döntőben elegendő volt a győzelemhez.

Margaret Berger az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-án megrendezett második elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben tizenharmadikként a magyar ByeAlex Kedvesem című dala után, és az albán Adrian Lulgjuraj és Bledar Sejko Identitet című dala előtt. Az elődöntőben 120 ponttal a 3. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben huszonnegyedikként adta elő az olasz Marco Mengoni L’essenziale című dala után, és a grúz Nodi Tatishvili és Sopho Gelovani Waterfall című dala előtt. A szavazás során 191 pontot szerzett, három országtól begyűjtve a maximális 12 pontot. Ez a 4. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Külső hivatkozások[szerkesztés]