Alcohol Is Free

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Alcohol Is Free
A Koza Mostra és Agathon Iakovidis Malmőben
A Koza Mostra és Agathon Iakovidis Malmőben
Adatok
Év2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágGörögország Görögország
Előadó(k)Koza Mostra és Agathon Iakovidis
Nyelvgörög, angol
DalszerzőIlias Kozas
SzövegíróStathis Paxidis
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő2. hely, 121 pont
Döntő6. hely, 152 pont
Kronológia
Előző◄ Aphrodisiac (2012)
KövetkezőRise Up (2014) ►

Az Alcohol Is Free (magyarul: Ingyen van az alkohol) egy ska dal, amely Görögországot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a görög Koza Mostra együttes és Agathon Iakovidis adta elő görög nyelven. Egyedül a refrénben a dal címe szólalt meg angol nyelven.

Az Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2013. február 18-án rendezett görög nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a nézők és a zsűri szavazatai alakították ki a végeredményt. A dal a négyfős versenyben mind a zsűrinél, mind a közönségnél első lett.[1]

A formáció az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-án megrendezett második elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben kilencedikként az izlandi Eythor Ingi Ég á líf című dala után, és az izraeli Moran Mazor Rak bishvilo című dala előtt. Az elődöntőben 121 ponttal a 2. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben huszonegyedikként adta elő az azerbajdzsáni Farid Mammadov Hold Me című dala után, és az ukrán Zlata Ohnevics Gravity című dala előtt. A szavazás során 152 pontot szerzett. Ez a 6. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]