Alcohol Is Free

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Alcohol Is Free
A Koza Mostra és Agathon Iakovidis Malmőben
A Koza Mostra és Agathon Iakovidis Malmőben
Adatok
Év 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Görögország Görögország
Előadó(k) Koza Mostra és Agathon Iakovidis
Nyelv görög, angol
Dalszerző Ilias Kozas
Szövegíró Stathis Paxidis
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 2. hely, 121 pont
Döntő 6. hely, 152 pont
Kronológia
Előző ◄ Aphrodisiac (2012)
Következő Rise Up (2014) ►

Az Alcohol Is Free (magyarul: Ingyen van az alkohol) egy ska dal, amely Görögországot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a görög Koza Mostra együttes és Agathon Iakovidis adta elő görög nyelven. Egyedül a refrénben a dal címe szólalt meg angol nyelven.

Az Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dal a 2013. február 18-án rendezett görög nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a nézők és a zsűri szavazatai alakították ki a végeredményt. A dal a négy fős versenybenmind a zsűrinél, mind a közönségnél első lett.[1]

A formáció az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 16-án megrendezett második elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben kilencedikként az izlandi Eythor Ingi Ég á líf című dala után, és az izraeli Moran Mazor Rak bishvilo című dala előtt. Az elődöntőben 121 ponttal a 2. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben huszonegyedikként adta elő az azerbajdzsáni Farid Mammadov Hold Me című dala után, és az ukrán Zlata Ohnevics Gravity című dala előtt. A szavazás során 152 pontot szerzett. Ez a 6. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]