City Lights (Blanche-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
City Lights
Blanche Kijevben
Blanche Kijevben
Adatok
Év2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágBelgium Belgium
Előadó(k)Blanche
Nyelvangol
Dalszerző
  • Emmanuel Delcourt
  • Pierre Dumoulin
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő4. hely, 165 pont
Döntő4. hely, 363 pont
Kronológia
ElőzőWhat’s the Pressure (2016)
KövetkezőA Matter of Time (2018) ►

A City Lights (magyarul: Városi fények) a vallon Blanche dala, mellyel Belgiumot képviselte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal belső kiválasztás során nyerte el az eurovíziós indulás jogát, és 2017. március 8-án mutatták be nyilvánosan.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 9-i első elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben ötödikként az Albániát képviselő Lindita World című dala után, és a Montenegrót képviselő Slavko Kalezić Space című dala előtt. Az elődöntőből a negyedik helyen jutott tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben huszonharmadikként lépett fel az Ukrajnát képviselő O.Torvlad Time című dala után, és a Svédországot képviselő Robin Bengtsson I Can't Go On című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a kilencedik helyen végzett 108 ponttal (Írországtól maximális pontszámot kapott), míg a nézői szavazáson a negyedik helyen végzett 255 ponttal (Észtországtól, Lengyelországtól, Lettországtól és Svédországtól maximális pontszámot kapott), így összesítésben 363 ponttal a verseny negyedik helyezettje lett.

A következő belga induló Sennek A Matter of Time című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Belgium's Blanche sets her sights on the City Lights (angol nyelven). eurovision.tv, 2017. március 8. (Hozzáférés: 2017. március 8.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]