Hisztorija majho zsiccja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Story of My Life
Hisztorija majho zsiccja
A Naviband Kijevben
A Naviband Kijevben
Adatok
Év 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Fehéroroszország
Előadó(k) Naviband
Nyelv belarusz
Dalszerző Arciom Lukjanienka
Szövegíró Arciom Lukjanienka
Eredmények
Elődöntő 9. hely, 110 pont
Döntő 17. hely, 83 pont
Kronológia
Előző Help You Fly (2016)
Következő Forever (2018) ►

A Story of My Life (eredetileg belaruszul: Hisztorija majho zsiccja, cirill betűkkel: Гісторыя майго жыцця, magyarul: Életem története) az belarusz Naviband dala, mellyel Fehéroroszországot képviselték a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal a BTRC által szervezett nemzeti döntőben nyerte el az eurovíziós indulás jogát 2017. január 20-án.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 11-i második elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben tizennegyedikként a Svájcot képviselő Timebelle Apollo című dala után, és a Bulgáriát képviselő Kristian Kostov Beautiful Mess című dala előtt. Az elődöntőből a kilencedik helyen jutottak tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben harmadikként léptek fel a Lengyelországot képviselő Kasia Moś Flashlight című dala után, és az Ausztriát képviselő Nathan Trent Running on Air című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizenhatodik helyen végeztek 50 ponttal (Azerbajdzsántól és Ukrajnától maximális pontot kaptak), míg a nézői szavazáson a tizenharmadik helyen végeztek 33 ponttal, így összesítésben 83 ponttal a verseny tizenhetedik helyezettjei lettek.

A következő belarusz induló Alekseev Forever című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Winner of Eurovision 2017 national selection round to be chosen by jury and TV audience. BTRC , 2007. január 20.
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]