Hisztorija majho zsiccja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Story of My Life
Hisztorija majho zsiccja
A Naviband Kijevben
A Naviband Kijevben
Adatok
Év2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Fehéroroszország
Előadó(k)Naviband
Nyelvbelarusz
DalszerzőArciom Lukjanienka
SzövegíróArciom Lukjanienka
Eredmények
Elődöntő9. hely, 110 pont
Döntő17. hely, 83 pont
Kronológia
ElőzőHelp You Fly (2016)
KövetkezőForever (2018) ►

A Story of My Life (eredetileg belaruszul: Hisztorija majho zsiccja, cirill betűkkel: Гісторыя майго жыцця, magyarul: Életem története) az belarusz Naviband dala, mellyel Fehéroroszországot képviselték a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal a BTRC által szervezett nemzeti döntőben nyerte el az eurovíziós indulás jogát 2017. január 20-án.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 11-i második elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben tizennegyedikként a Svájcot képviselő Timebelle Apollo című dala után, és a Bulgáriát képviselő Kristian Kostov Beautiful Mess című dala előtt. Az elődöntőből a kilencedik helyen jutottak tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben harmadikként léptek fel a Lengyelországot képviselő Kasia Moś Flashlight című dala után, és az Ausztriát képviselő Nathan Trent Running on Air című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizenhatodik helyen végeztek 50 ponttal (Azerbajdzsántól és Ukrajnától maximális pontot kaptak), míg a nézői szavazáson a tizenharmadik helyen végeztek 33 ponttal, így összesítésben 83 ponttal a verseny tizenhetedik helyezettjei lettek.

A következő belarusz induló Alekseev Forever című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Winner of Eurovision 2017 national selection round to be chosen by jury and TV audience. BTRC , 2007. január 20.
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]