Amar pelos dois

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Amar pelos dois
Adatok
Év 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Portugália Portugália
Előadó(k) Salvador Sobral
Nyelv portugál
Dalszerző Luísa Sobral
Szövegíró Luísa Sobral
Eredmények
Elődöntő 1. hely, 370 pont
Döntő 1. hely, 758 pont
Kronológia
Előző ◄ Há um mar que nos separa (2015)
Következő O jardim (2018) ►

Az Amar pelos dois (magyarul: Szerelem mindkettőnknek) egy dal, amely Portugáliát képviselte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben Salvador Sobral előadásában. A dal a 2017. március 5-én rendezett nyolc fős portugál nemzeti döntőben, a Festival da Cançãón nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. Szerzője az énekes nővére Luísa Sobral.

2017-es Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt Kijevben először a május 9-i első elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben kilencedikként az azeri Dihaj Skeletons című dala után, a Görögországot képviselő Demy This Is Love című dala előtt. Innen 370 ponttal az első helyen jutott tovább a döntőbe.

A május 13-án rendezett döntőben fellépési sorrendben tizenegyedikként adták elő a dán Anja Where I Am című dala után, az Azerbajdzsánt képviselő Dihaj Skeletons dala előtt. Salvador Sobral dala a szavazás során 758 pontot szerzett és ezzel megnyerte a versenyt. Összesítésben ez minden idők legmagasabb pontszáma a dalfesztiválok történetében. Portugália első győzelmét aratta és egyben a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál rendezési jogát is elnyerte.

Toplisták[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]