Where I Am

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Where I Am
Anja Kijevben
Anja Kijevben
Adatok
Év 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Dánia
Előadó(k) Anja
Nyelv angol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő 10. hely, 101 pont
Döntő 20. hely, 77 pont
Kronológia
Előző Soldiers of Love (2016)
Következő Higher Ground (2018) ►

A Where I Am (magyarul: Ahol vagyok) az ausztráldán Anja Nissen dala, mellyel Dániát képviselte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal a DR által szervezett Dansk Melodi Grand Prix versenyben nyerte el az eurovíziós indulás jogát.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 11-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben nyolcadikként a Magyarországot képviselő Pápai Joci Origo című dala után és az Írországot képviselő Brendan Murray Dying to Try című dala előtt. Az elődöntőből a tízedik helyen jutott tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tízedikként lépett fel az Olaszországot képviselő Francesco Gabbani Occidentali’s Karma című dala után és a Portugáliát képviselő Salvador Sobral Amar pelos dois című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizenharmadik helyen végzett 69 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonegyedik helyen végzett 8 ponttal, így összesítésben 77 ponttal a verseny huszadik helyezettje lett.

A következő dán induló Rasmussen Higher Ground című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Denmark is where it's at for Anja (angol nyelven). eurovision.tv, 2017. április 11. (Hozzáférés: 2017. április 11.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]