Spirit of the Night

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Spirit of the Night
Valentina Monetta és Jimmie Wilson Kijevben
Valentina Monetta és Jimmie Wilson Kijevben
Adatok
Év2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország San Marino
Előadó(k)Valentina Monetta és Jimmie Wilson
Nyelvangol
DalszerzőRalph Siegel
Szövegíró
  • Steven Barnacle
  • Jutta Staudenmayer
Eredmények
Elődöntő18. hely, 1 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőI Didn’t Know (2016)
KövetkezőWho We Are (2018) ►

A Spirit of the Night (magyarul: Az éjszaka szelleme) a San Marinó-i Valentina Monetta és az amerikai Jimmie Wilson dala, mellyel San Marinót képviselték a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal belső kiválasztás során nyerte el az eurovíziós indulás jogát.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon a május 11-i második elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben tízedikként az Írországot képviselő Brendan Murray Dying to Try című dala után és a Horvátországot képviselő Jacques Houdek My Friend című dala előtt. Az elődöntőben a tizennyolcadik, utolsó helyen végeztek, így nem jutottak tovább a május 13-i döntőbe. Ez volt sorozatban a harmadik alkalom, hogy a San Marinót képviselő dal nem jutott tovább a dalfesztivál döntőjébe.

A következő San Marinó-i induló Jessika és Jenifer Brening Who We Are című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Scarpone, Cristian: She's back! Valentina Monetta and Jimmie Wilson will sing 'Spirit of the night' for San Marino. Wiwibloggs, 2017. március 12. [2021. január 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. március 8.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]