Don’t Come Easy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Don’t Come Easy
Isaiah Kijevben
Isaiah Kijevben
Adatok
Év 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Ausztrália Ausztrália
Előadó(k) Isaiah
Nyelv angol
Dalszerző
  • David Musumeci
  • Anthony Egizii
  • Michael Angelo
Szövegíró
  • David Musumeci
  • Anthony Egizii
  • Michael Angelo
Eredmények
Elődöntő 6. hely, 160 pont
Döntő 9. hely, 173 pont
Kronológia
Előző Sound of Silence (2016)
Következő We Got Love (2018) ►

A Don’t Come Easy (magyarul: Nem jön könnyen) az ausztrál Isaiah dala, mellyel Ausztráliát képviselte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal belső kiválasztás során nyerte el az eurovíziós indulás jogát, és 2017. március 7-én mutatták be nyilvánosan.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 9-i első elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben harmadikként a Grúziát képviselő Tamara Gachechiladze Keep the Faith című dala után, és az Albániát képviselő Lindita World című dala előtt. Az elődöntőből a hatodik helyen jutott tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tizennegyedikként lépett fel a Horvátországot képviselő Jacques Houdek My Friend című dala után, és a Görögországot képviselő Demy This Is Love című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a negyedik helyen végzett 171 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonötödik, utolsó előtti helyen végzett 2 ponttal, így összesítésben 173 ponttal a verseny kilencedik helyezettje lett.

A következő ausztrál induló Jessica Mauboy We Got Love című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Isaiah is Australia’s artist for Kyiv! (angol nyelven). eurovision.tv, 2017. március 7. (Hozzáférés: 2017. március 7.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]