I Feel Alive

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I Feel Alive
Imri Kijevben
Imri Kijevben
Adatok
Év 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország  Izrael
Előadó(k) Imri
Nyelv angol
Dalszerző
  • Penn Hazut
  • Dolev Ram
Szövegíró
  • Penn Hazut
  • Dolev Ram
Eredmények
Elődöntő 3. hely, 207 pont
Döntő 23. hely, 39 pont
Kronológia
Előző Made of Stars (2016)
Következő Toy (2018) ►

Az I Feel Alive (magyarul: Úgy érzem, élek) az izraeli Imri dala, mellyel Izraelt képviselte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal belső kiválasztás során nyerte el az eurovíziós indulás jogát, és 2017. március 9-én mutatták be nyilvánosan.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 11-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizennyolcadikként, utolsóként az Észtországot képviselő Koit Toome & Laura Verona című dala után. Az elődöntőből a harmadik helyen jutott tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben elsőként lépett fel a Lengyelországot képviselő Kasia Moś Flashlight című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszonegyedik helyen végzett 34 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonkettedik helyen végzett 22 ponttal, így összesítésben 39 ponttal a verseny huszonharmadik helyezettje lett.

A következő izraeli induló Netta Toy című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Granger, Anthony: ISRAEL: "I FEEL ALIVE" LEAKS ONLINE AHEAD OF TONIGHT'S REVEAL. eurovoix.com . Eurovoix, 2017. március 9.
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]