I Can’t Go On

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I Can’t Go On
Robin Bengtsson Kijevben
Robin Bengtsson Kijevben
Adatok
Év 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Svédország Svédország
Előadó(k) Robin Bengtsson
Nyelv angol
Dalszerző David Kreuger, Hamed "K-One", Pirouzpanah, Robin Stjernberg
Szövegíró David Kreuger, Hamed "K-One", Pirouzpanah, Robin Stjernberg
Eredmények
Elődöntő 3. hely, 227 pont
Döntő 5. hely, 344 pont
Kronológia
Előző If I Were Sorry (2016)
Következő Dance You Off (2018) ►

Az I Can't Go On (magyarul: Nem tudom folytatni) a svéd Robin Bengtsson dala, mellyel Svédországot képviselte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. A dal az SVT által szervezett nemzeti döntőben, a Melodifestivalenen nyerte el az eurovíziós indulás jogát 2017. március 11-én.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 9-i első elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben elsőként, a Grúziát képviselő Tamara Gachechiladze Keep the Faith című dala előtt. Az elődöntőből a harmadik helyen jutott tovább a május 13-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben huszonnegyedikként lépett fel a Belgiumot képviselő Blanche City Lights című dala után, és a Bulgáriát képviselő Kristian Kostov Beautiful Mess című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a harmadik helyen végzett 218 ponttal (Belgiumtól, Dániától és Finnországtól maximális pontszámot kapott), míg a nézői szavazáson a nyolcadik helyen végzett 126 ponttal (Dániától maximális pontszámot kapott), így összesítésben 344 ponttal a verseny ötödik helyezettje lett.

A következő svéd induló Benjamin Ingrosso Dance You Off című dala volt a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Sweden: Robin Bengtsson wins Melodifestivalen with 'I Can't Go On' (angol nyelven). eurovision.tv, 2017. március 11. (Hozzáférés: 2017. március 11.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final Allocation draw to take place in Kyiv. eurovision.tv, 2017. január 25. (Hozzáférés: 2017. január 25.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Előző
If I Were Sorry
Frans
A Melodifestivalen győztese
2017
Következő
Dance You Off
Benjamin Ingrosso