Ugrás a tartalomhoz

Voices (Tusse-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Voices
Adatok
Év2021-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Svédország
Előadó(k)Tusse
Nyelvangol
Dalszerző
  • Joy Deb
  • Linnea Deb
  • Jimmy "Joker" Thörnfeldt
  • Anderz Wrethov
Szövegíró
  • Joy Deb
  • Linnea Deb
  • Jimmy "Joker" Thörnfeldt
  • Anderz Wrethov
Eredmények
Elődöntő7. hely, 142 pont
Döntő14. hely, 109 pont
Kronológia
ElőzőMove (2020)
KövetkezőHold Me Closer (2022) ►

A Voices (magyarul: Hangok) Tusse kongóisvéd énekes dala, amellyel Svédországot képviseli a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Rotterdamban. A dal a 2021. március 13-án rendezett tizenkét fős svéd nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a nemzetközi zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt legelőször 2021. február 20-án adták elő a svéd eurovíziós dalválasztóműsor, a Melodifestivalen harmadik elődöntőjében. Innen egyenes ágon jutott tovább a döntőbe, mivel az első helyen végzett a telefonos szavazás során. A március 13-án rendezett döntőben összesen tizenkét előadó és dal versengett az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutásért. A dal 175 ponttal megnyerte a nemzeti döntőt, 79 pontot szerezve a nyolc nemzetközi zsűritől és 96 pontot begyűjtve a nézőktől.[1]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 18-án rendezett első elődöntőben adják elő, a fellépési sorrendben negyedikként, az orosz Manizha Russian Woman című dala után és az ausztrál Montaigne Technicolour című dala előtt. Az elődöntőből a hetedik helyezettként sikeresen továbbjutottak a május 22-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben utolsó előttiként léptek fel, az Olaszországot képviselő Måneskin Zitti e buoni című dala után és a San Marinót képviselő Senhit Adrenalina című dala előtt. A szavazás során a zsűri szavazáson összesítésben tizenhetedik helyen végeztek 46 ponttal, míg a nézői szavazáson tizenegyedik helyen végeztek 63 ponttal, így összesítésben 109 ponttal a verseny tizennegyedik helyezettjei lettek.

Slágerlisták[szerkesztés]

Slágerlista (2021) Legjobb
helyezés
Svédország (Sverigetopplistan)[2] 1.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tusse triumphs at Melodifestivalen with 'Voices' (angol nyelven). eurovision.tv, 2021. március 13. (Hozzáférés: 2021. március 13.)
  2. Veckolista Singlar, vecka 11 (svéd nyelven). Sverigetopplistan. (Hozzáférés: 2021. március 20.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]