Undo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Undo
Sanna Nielsen Koppenhágában
Sanna Nielsen Koppenhágában
Adatok
Év 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Svédország Svédország
Előadó(k) Sanna Nielsen
Nyelv angol
Dalszerző Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed Pirouzpanah
Szövegíró Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed Pirouzpanah
Dalszöveg bbc.co.uk
Eredmények
Elődöntő 2. hely, 131 pont
Döntő 3. hely, 218 pont
Kronológia
Előző ◄ You (2013)
Következő Heroes (2015) ►

Az Undo (magyarul: Visszavonni) egy dal, amely Svédországot képviselte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. A dalt a svéd Sanna Nielsen adta elő angol nyelven.

A dal a 2014. március 8-án rendezett 10 fős svéd nemzeti döntőben, a 2014-es Melodifestivalen fináléján nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.

A dalt Koppenhágában először a május 6-i első elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben negyedikként az észt Tanja Amazing című dala után, és a izlandi Pollapönk No Prejudice című dala előtt. Az elődöntőben a dal 131 ponttal a 2. helyen végzett, így továbbjutott a dalfesztivál döntőjébe.

A május 10-én rendezett döntőben fellépési sorrendben tizenharmadikként adták elő a német Elaiza együttes Is It Right című dala után, és a francia Twin Twin együttes Moustache című dala előtt. A szavazás során 218 pontot szerzett, három országtól a maximális 12 pontot begyűjtve, ez a 3. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Külső hivatkozások[szerkesztés]