Cheesecake

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cheesecake
Teo Koppenhágában
Teo Koppenhágában
Adatok
Év 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Fehéroroszország Fehéroroszország
Előadó(k) Teo
Nyelv angol
Dalszerző Jurij Vascsuk
Szövegíró Dmitriy Novik
Dalszöveg 4lyrics.eu
Eredmények
Elődöntő 5. hely, 87 pont
Döntő 16. hely, 43 pont
Kronológia
Előző ◄ Solayoh (2013)
Következő Time (2015) ►

A Cheesecake (magyarul: Sajttorta) egy dal, amely Fehéroroszországot képviselte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. A dalt a fehérorosz Teo adta elő angol nyelven. A dal egy szakításról szól. Teo kedvese az "édes sajttortájának" nevezte, és Teonak elege volt ebből, és szakított vele.

A dal a 2014. január 10-én rendezett 14 fős fehérorosz nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol TEO és Max Lorens & Didyulya dala között kellett választani a holtverseny miatt. A zsűri és a közönség is ugyanannyi pontot adott nekik, így a zsűrinek kellett döntenie, akik végül Teo dalát küldték Koppenhágába.[1]

A dalt Koppenhágában először a május 8-i második elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben tizedikként a ír Can-linn és Kasey Smith Heartbeat című dala után, és a macedón Tijana To the Sky című dala előtt. A szavazás sorén 87 ponttal az 5. helyen végzett, amivel továbbjutott a döntőbe.

A május 10-én rendezett döntőben fellépési sorrendben másodikként adták elő az ukrán Mariya Yaremchuk Tick-Tock című dala után, és az azeri Dilara Kazimova Start a Fire című dala előtt. A szavazás során 43 pontot kapott, ami a 16. helyet jelentette a 26 fős mezőnyben. A dal egy országtól, Oroszországtól kapta meg a maximális 12 pontot.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Fehéroroszország: Teo – Cheesecake (eschungary.hu). [2014. március 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 26.)

További információk[szerkesztés]