My Słowianie

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
My Słowianie – We Are Slavic
Cleo és táncosai Koppenhágában
Cleo és táncosai Koppenhágában
Adatok
Év 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Lengyelország Lengyelország
Előadó(k) Donatan & Cleo
Nyelv lengyel, angol
Dalszerző Witold Czamara
Szövegíró Joanna Klepko
Dalszöveg 4lyrics.eu
Eredmények
Elődöntő 8. hely, 70 pont
Döntő 14. hely, 62 pont
Kronológia
Előző ◄ Jestem (2011)
Következő In the Name of Love (2015) ►

A My Słowianie – We Are Slavic (magyarul: Mi, szlávok – Szlávok vagyunk) egy dal, amely Lengyelországot képviselte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a lengyel Donatan és Cleo adta elő lengyelangol, kevert nyelvű verzióban Koppenhágában. A dalt 2014. február 25-én jelentették be, mint Lengyelország dalát a versenyen.

A dal 2013. november 4-én jelent meg, és alig három hét alatt 15 millióan nézték meg, míg 2014 február végéig csaknem 39 millió letöltése volt a YouTube-on. A lengyel lejátszási listákon a második helyet is elérte.

Az egyik táncos vajat köpült a színpadon.

A dalt Koppenhágában először a május 8-i második elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben ötödikként a grúz The Shin és Mariko Three Minutes to Earth című dala előtt és az osztrák Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dala előtt. A szavazás során 70 pontot szerzett, amivel a 8. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 10-én rendezett döntőben fellépési sorrendben kilencedikként adták elő a montenegrói Sergej Ćetković Moj svijet című dala után, a görög Freaky Fortune és RiskyKidd Rise Up című dala előtt. A szavazás során 62 pontot szerzett, amivel a 14. helyen végzett.

A produkcióban Cleo és öt táncos vett részt, így Donatan nem állt színpadra.

Külső hivatkozások[szerkesztés]