Solayoh

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Solayoh
Alyona Lanskaya Malmőben
Alyona Lanskaya Malmőben
Adatok
Év2013-as Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágFehéroroszország Fehéroroszország
Előadó(k)Alyona Lanskaya
Nyelvangol
DalszerzőMarc Paelinck
SzövegíróMartin King
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő7. hely, 64 pont
Döntő16. hely, 48 pont
Kronológia
Előző◄ We Are the Heroes (2012)
KövetkezőCheesecake (2014) ►

A Solayoh egy dal, amely Fehéroroszországot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Malmőben. A dalt a fehérorosz származású Alyona Lanskaya adta elő angol nyelven.

December 7-én tartotta Fehéroroszország a nemzeti döntőjét, ahol a 10 versenyző közül Alyona Lanskaya nyert jogot a malmői Eurovízión való indulásra, “Rhythm Of Love” című dalával. Azonban az énekesnő úgy döntött, megváltoztatja a dalát. Március 6-án mutatták be a végleges versenydalt, a Solayoh-t.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 14-én megrendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenegyedikként a litván Andrius Pojavis Something című dala után, és a moldáv Aliona Moon O mie című dala előtt. Az elődöntőben 64 ponttal a 7. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 18-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben nyolcadikként adták elő az észt Birgit Et uus saaks alguse című dala után, és a máltai Gianluca Tomorrow című dala előtt. A szavazás során 48 pontot szerzett, amely a 16. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Források[szerkesztés]

  1. Fehéroroszország: Alyona Lanskaya – Solayoh (eschungary.hu). [2014. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]