Izabo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Izabo
Ran Shem-Tov, az együttes frontembere, egy 2007-es párizsi koncerten
Ran Shem-Tov, az együttes frontembere, egy 2007-es párizsi koncerten
Információk
Eredet Izrael Petah Tikva
Alapítva1989
Aktív évek1989 – napjainkig
Műfajindie rock-rock, disco, punk, arab zene
KiadóLabeleh
Tagok
Ran Shem-Tov
Shiri Hadar
Jonathan Levi
Nir Mantzur
Korábbi tagok
Nir Graf (1989 - 1994)
Amos Fridman (1994 - 1997)
Tamir Muscat (1989 - 1997)

Az Izabo weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Izabo témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Izabo egy izraeli indie rock együttes, akik Izraelt képviselték a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon Bakuban, a Time című dalukkal.,[1] amivel 31 pontot elérve a 13-ik helyet kapták meg.

2003-ban jelent meg a zenekar első albuma, mely a "The Fun Makers" (magyarul: Mókamester) címet viseli. A diszkó, punk, rock, és arab zene kombinálásával egy összetéveszthetetlen stílust sikerült létrehozniuk. Ezt látva, a Sony BMG vette pártfogásába a zenészeket, és az Egyesült Királyságban is megjelent az együttes három középlemeze. 2005-ben a Benelux államokban is ismertté vált az Izabo név, majd a lista 2006-ban Franciaországgal bővült. Mindez remek lehetőségeket nyújtott nekik, és koncerteztek a legnagyobb európai fesztiválokon, mint például a Paleo Fesztivál, vagy a Eurosonic. Második lemezük, a "Superlight" is több országban megjelent, és nemrég megkötötték szerződésüket az English Labal 100% Records kiadóval.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Izabo című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]