Golden Boy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Golden Boy
Nadav Guedj Bécsben
Nadav Guedj Bécsben
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágIzrael Izrael
Előadó(k)Nadav Guedj
Nyelvangol
DalszerzőDoron Medalie
SzövegíróDoron Medalie
Eredmények
Elődöntő3. hely, 151 pont
Döntő9. hely, 97 pont
Kronológia
ElőzőSame Heart (2014)
KövetkezőMade of Stars (2016) ►

A Golden Boy (magyarul: Aranyifjú) egy dal, amely Izraelt képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben az izraeli Nadav Guedj előadásában. Az előadót egy tehetségkutató műsorban nyerte el az eurovíziós indulás jogát, a dalát pedig 2015. március 12-én mutatták be.[1] A verseny történetében ez volt az első izraeli dal, amit teljes egészében angol nyelven adtak elő; 2015-ig minden izraeli versenydal tartalmazott legalább néhány sornyi héber szöveget.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben először a május 21-i második elődöntőben adta elő, fellépési sorrendben kilencedikként a cseh Marta Jandová és Václav Noid Bárta Hope Never Dies című dala után, és a lett Aminata Love Injected című dala előtt. Innen 151 ponttal, a 3. helyen jutott tovább a döntőbe. A május 23-i döntőben fellépési sorrendben harmadikként adta elő a dalt, a francia Lisa Angell N'oubliez pas című dala után, és az észt Elina Born és Stig Rästa Goodbye to Yesterday című dala előtt. A szavazás során 97 pontot szereztek, amivel a 9. helyen végeztek.

A következő izraeli induló Hovi Star Made of Stars című dala volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Israel: Nadav Guedj to sing ‘Golden boy’ in Vienna. http://esctoday.com/, 2015. február 26. (Hozzáférés: 2015. július 5.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]